Прес-центр21 березня 2018, 16:03

В обласній дитячій лікарні запрацював сучасний апарат МРТ

У відділенні променевої діагностики Луганської обласної дитячої клінічної лікарні (м. Лисичанськ) введено в експлуатацію новий сучасний магнітно-резонансний томограф.

Магнітно-резонансний томограф «Vantage Titan 16-канальний MRT 1504» японського виробництва TOSHIBA має потужність індукції магнітного поля 1,5 Тесла. Це найсучасніше і найточніше обладнання в Луганській області. Апарат допоможе хірургам, травматологам та іншим спеціалістам проводити оперативне обстеження пацієнтів, особливо у випадках необхідності надання невідкладної високоспеціалізованої медичної допомоги.

Загальна вартість томографа склала 39,5 млн грн. Ці кошти були виділені з обласного бюджету відповідно до Програми соціально-економічного розвитку Луганської області на 2017 рік.

«Цей апарат буде обслуговувати діток не лише з підконтрольної Україні території, а також із тимчасово окупованої. Тому діти, які будуть приїжджати сюди по допомогу, звичайно її отримають», - зазначила заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ольга Рибалка.

Батькам разом з хворими дітками потрібно звернутися за місцем реєстрації, а в подальшому укласти договір з лікарем. За необхідності їх буде направлено до обласної дитячої лікарні, де їм обов’язково нададуть необхідну медичну допомогу – обстеження та лікування.

Відділення променевої діагностики в Луганській обласній дитячій клінічній лікарня (ЛОДКЛ) відкрито 02 січня 2018 року. До його складу входять два кабінети: рентгенологічний і кабінет комп’ютерної томографії та магнітно-резонансної томографії. Зараз відділення повністю укомплектоване найсучаснішим в Україні обладнанням.

Лікарі, які будуть працювати на новому обладнанні, пройшли підготовку в Харківській медичній академії післядипломної освіти за спеціальністю «Рентгенологія».

З 12 по 17 березня 2018 року спеціалісти відділення променевої діагностики ЛОДКЛ проходили навчальний тренінг щодо особливостей роботи з апаратом МРТ, який проводили провідні фахівці української фірми – офіційного дистриб’ютора TOSHIBA МЕDICAL в Україні.

Режим роботи відділення променевої діагностики: щоденно з 9.00 до 15.00, вихідні та святкові дні – за показаннями.

Відновлення та повноцінна робота дитячої обласної лікарні на Луганщині є одним з пріоритетних напрямків діяльності голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза. У обласній дитячій лікарні протягом 2016-2018 рр. також відремонтовані та працюють психоневрологічне, травматологічне та урологічне відділення, операційний блок, харчоблок, пральня та адміністративний корпус.

Найсучасніша діагностика та обстеження маленьких пацієнтів проводиться безкоштовно за наявності направлення лікаря.