Прес-центр16 cічня 2020, 13:01

В районі відзначили 77-у річницю визволення селища Мілове від нацистських окупантів

16 січня 1943 року від нацистських окупантів було звільнено селище Мілове. У жорстоких боях загинуло майже 6 тисяч солдатів. 77 років минуло з тих страшних повоєнних років, але для кожного мешканця району цей день по справжньому особливий. Навічно в пам'яті народній залишилися немеркнучі подвиги солдатів Другої світової війни.

Святкування розпочалося урочистою ходою від райдержадміністрації до площі ім. Феодосія Чечерєва, під час якої було проведено покладання живих квітів і вінків до пам’ятної дошки медичним працівникам підпільного шпиталю, який працював у роки Великої Вітчизняної війни в селищі Мілове, до пам’ятників загиблим героям-землякам, меморіального комплексу «Україна – визволителям» і Братської могили.

В святкових урочистих заходах взяли участь — виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Віталій Рукавіцин, голова районної ради Юрій Кошута, селищний голова Павло Лукянцов,  трудові колективи підприємств, установ та організацій району, педагоги та учні Міловської гімназії, Міловської загальноосвітньої школи.

Після покладання у районному Будинку культури відбувся святковий концерт за участю аматорів Міловського району.