Прес-центр3 березня 2018, 13:03

В районі вжито заходів для мінімізації наслідків кризової ситуації в газовій сфері

У зв’язку з діями ПАО «Газпром» Російської Федерації, який,  програв Україні в Стокгольмському арбітражі, знизив на 20 % тиск у газопроводах на своєму боці системи для дискредитації України у газопостачальній сфері.

Зокрема для унеможливлення припинення газопостачання державою прийнято рішення про коригування температури в системі опалення та здійснення заходів економії природного газу.

У Міловській райдержадміністрації 3 березня 2018 року, під головуванням голови райдержадміністрації Артура Короля, було проведено засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

На засіданні присутніх було ознайомлено з протоколом засідання Кризового комітету при Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України, який стосувався введення заходів щодо подолання наслідків кризової ситуації відповідно до Національного плану дій. Комісією з питань ТЕБ та НС заслухано керівників райдержадміністрації, представників підприємств та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади.

За підсумками прийнято рішення про погодження з вжиттям запропонованих Кризовим комітетом заходами щодо суттєвої економії споживання газу об’єктами комунальних підприємств та домогосподарств, визначено завдання скорочення споживання газу на 10-20 %.

Школи та дитячі садки у період з 5 по 11 березня 2018 року закриваються на додаткові канікули.

Звернення голови райдержадміністрації до міловчан:

 Шановні міловчани, зважаючи на тимчасові труднощі у газовій сфері, звертаюсь до Вас з проханням зменшити в своїх будинках споживання газу протягом найближчого тижня. Зауважу, що зменшення температури бодай на 1 градус в оселі призведе до суттєвої економії газу в Україні. За цей час державою вживається та буде вжито невідкладно заходи для подолання наслідків кризової ситуації. Ваша допомога у зменшенні потреби в газі буде вкрай необхідна.

                                                                                                                                  Артур Король

                                                                                                           Голова Міловської райдержадміністрації