Прес-центр21 травня 2019, 11:05

В Україні стартує основна сесія ЗНО-2019

Сьогодні, 21 травня, відбудеться зовнішнє незалежне оцінювання з математики. 48 абітурієнтів з Міловського району складатимуть тести з математики в м. Старобільськ.
На виконання сертифікаційної роботи з математики відведено 180 хв. Тест складається із 62 завдань з вибором однієї правильної відповіді, встановлення відповідності, а також відкритої форми. Максимальна кількість балів, яку можна набрати, правильно виконавши усі завдання, - 62, повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.
Зовнішнє незалежне оцінювання розпочнеться об 11:00. Абітурієнти мають право мати при собі дві-три ручки з чорнилом насиченого чорного кольору і прозору пляшку з водою.
Заборонено проносити до пункту тестування засоби зв'язку, технічні пристрої, друковані чи рукописні матеріали, які не передбачені процедурою тестування. Також учасникам ЗНО під час проходження тесту з математики заборонено користуватися лінійкою, олівцем, циркулем, калькулятором тощо.
Нагадаємо, що ЗНО у 2019 році буде проведено з 11 навчальних предметів: українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова.
Результати ЗНО з трьох навчальних предметів зараховуватимуться як результати ДПА для випускників старшої школи закладів загальної середньої освіти 2019 року:
- українська мова і література (українська мова);
- математика або історія України (період ХХ - початок ХХІ століття);
- один предмет із переліку (історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, а також англійська, іспанська, німецька або французька мови) за вибором учасника.
Результати ЗНО з математики, української мови і літератури та фізики буде оголошено до 14 червня, з іноземних мов та біології – до 20 червня, з історії України, географії, хімії – до 25 червня.