Прес-центр12 червня 2019, 11:06

В Україні стартував тиждень благодійної здачі крові #ЯДОНОР

До Світового дня донора крові, який відзначають 14 червня, в Україні розпочався тиждень благодійної здачі крові #яДонор. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

МОЗ, Центр громадського здоров’я МОЗ України та ДонорUA закликають приєднатися до волонтерського руху та поділитися своєю кров’ю з тими, хто її потребує.

Кожен охочий може допомогти популяризувати культуру донорства в Україні і долучитися до порятунку життя. Ставайте донорами та упродовж тижня публікуйте в соцмережах свої фотографії із хештегом #яДонор.

Також запрошуються всі донори крові, хто бодай раз у житті пожертвував кров для порятунку інших, встановлювати тематичні рамки на профілі у Facebook.

1) рамка #яДонор (з краплиною крові)

2) рамка #яДонорка (з краплиною крові)

3) рамка #яДонор (просто напис)

4) рамка #яДонорка (просто напис)

Де здати кров - дивіться на карті.

Як підготуватися до здачі крові: https://bit.ly/2JuAYJ8

Світовий день донора крові відзначається 14 червня. Гасло від Всесвітньої організації охорони здоров'я цього року -  «Безпечна кров для всіх!» У цей день світ дякує усім донорам, хто безкоштовно ділиться своєю кров’ю для збереження життя тих, хто її потребує. Щороку добровільна пожертва крові від донорів рятує мільйони життів у всьому світі.

В Україні кількість донацій крові майже втричі менша, аніж це рекомендовано ВООЗ. Але кожна здача крові допомагає врятувати три людських життя.