Прес-центр5 лютого 2020, 11:02

Важливо: розклад ЗНО-2020

Реєстрація на основну сесію ЗНО розпочалася та триватиме до 24 березня 2020 року. Його мають пройти учасники, які планують цьогоріч вступати до вишів на бакалавра, а також учні 11 класу, які складають державну підсумкову атестацію у формі ЗНО.

Загалом цього року очікується понад 346 тисяч учасників тестування. Серед них будуть випускники шкіл цього і минулих років, учні профтехів, студенти закладів фахової передвищої та вищої освіти, випускники закордонних закладів освіти.

Випускники шкіл 2020 року, студенти професійно-технічних закладів і коледжів готують пакет документів та подають його особі, відповідальній за реєстрацію у кожному конкретному закладі.

Випускники минулих років надсилають документи до відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Графік проведення ЗНО у 2020 році:

21 травня - математика;

26 травня - українська мова і література;

28 травня - фізика;

1 червня - іспанська, німецька, французька мови;

2 червня - англійська мова;

4 червня - історія України;

9 червня - біологія;

11 червня - географія;

15 червня - хімія.

Передбачається, що для осіб з особливими освітніми потребами на пунктах тестування можуть створюватися додаткові умови. Наприклад, для людей із вадами опорно-рухового апарату підбираються пункти тестування із пандусом і з відповідною туалетною кімнатою.

Для людей із вадами слуху дозволяється мати слуховий апарат або, якщо особа володіє мовою жестів, в аудиторії може працювати сурдоперекладач.

Для осіб із вадами зору є кілька варіантів для здачі ЗНО: додаткове освітлення, використання лупи, як механічного апарату, тестовий зошит збільшеним шрифтом або ж тестовий зошит, надрукований рельєфно-крапковим шрифтом Брайля. Важливо, що цьогоріч такі зошити будуть виготовлятися для тестів із української мови та літератури, математики, історії України та біології.

За інформацією Міністерства освіти і науки України