Прес-центр13 травня 2021, 18:05

«Велике будівництво» на Луганщині: у Новопсковській громаді відновлено стадіон, автодорогу Т-13-02 «КПП «Танюшівка – Старобільськ – Бахмут» відремонтують у поточному році

У рамках робочої поїздки до Новопсковської громади голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай відвідав низку об’єктів соціальної сфери.

Так, він відвідав стадіон «Будівельник» Новопсковської дитячо-юнацької спортивної школи, відремонтований у рамках реалізації проєкту Президента України «Велике будівництво». У 2020 році за кошти ДФРР (8192,821 тис. грн) та обласного бюджету (2052,340 тис. грн) в рамках програми Президента на території громади реалізовано масштабний проєкт капітального ремонту стадіону«Будівельник» (загальна вартість 10245,161 тис. грн).

У поточному році для стадіону було придбано спортивне знаряддя та спортивна форма, змонтоване електронне табло та нанесена розмітка поля. Загальна вартість придбаного обладнання складає 84,0 тис. грн.

У 27 навчально-тренувальних групах ДЮСШ займається 328 вихованців, з якими працюють 18 тренерів-викладачів, з таких видів спорту: волейбол, футбол, греко-римська боротьба, армспорт, пауерліфтинг, гирьовий спорт, важка та легка атлетика.

Очільник Луганщини позитивно оцінив істотні зміни на краще, проте виступив з пропозицією переобладнати бігові доріжки з додаванням гумового покриття.

Крім того, Сергій Гайдай завітав до ТОВ «Новопсковський санаторій «Перлина», де ознайомився з роботою оздоровчого комплексу. Санаторій «Перлина» – це спеціалізований лікувально-профілактичний комплекс, розрахований на лікування опорно-рухового апарату, нервової системи, органів травлення та дихання, легкої форми цукрового діабету. Санаторій надає психологічну реабілітацію учасникам АТО та для їх сімей. В санаторії є лікувальний корпус, SPA комплекс з VIP номерами, житлові корпуси,фінська сауна, більярдна, тренажерний зал,спортивні майданчики.

Також Сергій Гайдай завітав до КНП «Новопсковський центр первинної медико – санітарної допомоги Новопсковської селищної ради», де ознайомився з роботою лікувального закладу в умовах пандемії. Там поцікавився у медичних працівників про рівень оснащеності лікарні, а також поспілкувався з відвідувачами медзакладу про загальний стан доступності громадян до медпослуг.

Для підвищення доступності та якості медичного обслуговування у 2020 році Новопсковською селищною радою було закуплено офісні меблі та офісні крісла, стільці на загальну суму 261,0 тис. грн.

З січня 2021 року було придбано: крісло-каталку на суму 6,5 тис. грн, шість бактеріцидних опромінювачів на суму 46,6 тис. грн, чотири сповивальних столики з ширмами для новонароджених суму 21,0 тис. грн, 18 кушеток на суму 49,7 тис. грн.

Очільник Луганщини також зустрівся із жителями Новопскова. Найбільше людей турбує  стан доріг, які сполучають населений пункт зі Старобільськом. Сергій Гайдай запевнив їх, що протягом року автодорога Т-13-02 «КПП «Танюшівка – Старобільськ – Бахмут» буде відремонтована.