Прес-центр14 липня 2017, 16:07

Відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Міловського району

14 липня 2017 року, під головуванням  керівника Старобільської місцевої прокуратури за участі керівників правоохоронних органів району відбулась координаційна нарада.
На нараді обговорено стан протидії злочинності у Міловському районі за 6 місяців 2017 року та заходи по зміцненню законності й правопорядку.
         У роботі наради взяли участь в.о. начальника Міловського відділу Старобільської місцевої прокуратури, керівники Міловського ВП ГУНП, Марківського МРВ УСБ України, МРВ №4 УЗЕ в Луганській області, Міловського РС з питань пробації, прикордонного загону «Мілове» Луганського прикордонного загону, митного посту «Мілове» Луганської митниці ДФС, голови Міловської районної державної адміністрації, Міловської районної ради та Міловської селищної ради.
Під час наради керівником було зазначено, що правоохоронними органами  району проведено значний обсяг роботи, спрямованої на зміцнення законності і правопорядку, що сприяло не допущенню загального зросту рівня злочинності. Зокрема, зменшилась кількість вчинених крадіжок, незаконних заволодінь транспортними засобами, спостерігається зменшення кількості кримінальних правопорушень, скоєних у громадських місцях.
Упродовж 6 місяців 2017 року вдалося уникнути на території району скоєння таких кримінальних правопорушень, як навмисні вбивства, зґвалтування, тяжких тілесних ушкоджень, які спричинили смерть потерпілого, злочинів проти основ національної безпеки України.
Поряд з цим, спостерігається збільшення показників рецидивної злочинності, злочинів скоєних у стані алкогольного сп’яніння та шахрайств.
На нараді, керівник Старобільської місцевої прокуратури окреслив ті напрямки, на яких правоохоронним органам слід підвищити та активізувати роботу у боротьбі зі злочинністю.
Учасники наради у своїх виступах приділили увагу результатам роботи щодо профілактики злочинності, посиленню роботи з протидії кримінально-караній корупції, причинам вказаних правопорушень та заходам щодо їх усунення.
За підсумками наради, прийнята постанова координаційної наради, якою визначені скоординовані заходи, спрямовані на підвищення ефективності роботи правоохоронних органів, налагодження належної взаємодії правоохоронних органів з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування у сфері боротьби зі злочинністю та кримінально-караною корупцією в районі.