Прес-центр11 липня 2019, 15:07

Відбулось засідання конкурсного комітету з організації та проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку

Сьогодні, 11 липня, відбулось засідання конкурсного комітету з організації та проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку.

Під час заходу  розглянуто питання перерозподілу коштів обласного бюджету між іншими учасниками, які не були визнані переможцями конкурсу.

Розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 07.06.2019 № 492 затверджено перелік переможців Конкурсу, який включає 61 проект на загальну суму 13 633 848 гривень.

З них: з обласного бюджету – 5 956 743 гривень, місцевого – 5 985 708 гривень, небюджетні кошти – 1 691 397 гривень.

Слід зазначити, що 8 липня Біловодська селищна рада надіслала звернення про виключення проекту «Підвищення рівня соціального згуртування та громадської ініціативи населення Біловодської громади шляхом створення коворкінг-центру на базі центральної районної бібліотеки» з переліку проектів, які будуть реалізовуватись у 2019 році в рамках Конкурсу.

Зазначеним проектом був визначений обсяг співфінансування з обласного бюджету в сумі 199 403 гривень.

У зв’язку з цим, відповідно до пункту 4.10 Положення та згідно з рейтингом оцінювання поданих проектів, у межах залишку коштів обласного бюджету, передбачених на проведення Конкурсу у поточному році (6 000 000 гривень) та враховуючи рейтинг проектів, конкурсний комітет визначив  переможцями проекти «Smart School», поданий Троїцькою селищною радою та «Створення нового освітнього середовища з використанням інноваційних технологій навчання за стандартами Нової української школи з вивчення математичних наук Новопсковського газопроводського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Новопсковської селищної ради», поданий Новопсковською селищною радою.