Прес-центр14 вересня 2017, 17:09

Відбулось засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації

Сьогодні, 14 вересня 2017 року, в райдержадміністрації під головуванням заступника голови райдержадміністрації Олександра Альчакова відбулось засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії.
У роботі комісії взяв участь голова райдержадміністрації Артур Король. Для обговорення актуальних питань та прийняття  відповідних рішень були запрошені працівники ветеринарної служби, ряд керівників сільськогосподарських підприємств.
На порядку денному засідання комісії розглядалося питання введення карантинних обмежень щодо сказу тварин на територіях  Міловської селищної, Великоцької, Новострільцівської, Зориківської та Морозівської сільських рад у зв’язку із випадком сказу тварин у селах Великоцьк, Яснопромінське та Півнівка.
Заслухавши та обговоривши інформацію голови комісії, членами надзвичайної протиепізоотичної комісії було прийнято рішення провести у населених пунктах неблагополучних територій щеплення проти сказу всьому поголів’ю собак, котів, великої рогатої худоби та іншим свійським тваринам.
Також усім керівникам сільськогосподарських господарств, підприємств і організацій району на своїх об’єктах господарського призначення, та мешканцям приватного сектору необхідно провести комплексні заходи по знищенню мишовидних гризунів, що є розповсюджувачами цієї небезпечної хвороби.