Прес-центр12 березня 2018, 17:03

Відділ містобудування, архітектури та ЖКГ райдержадміністрації прозвітував про підсумки роботи за 2017 рік

Під час апаратної наради начальник відділу містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Костянтин Нікітін розповів про підсумки роботи відділу за 2017 рік.

На початку доповіді було зазначено, що для приведення в належний стан населених пунктів, Міловський район  активно приймає участь у всеукраїнських акціях «Посади дерево миру», «За чисте довкілля», санітарних днях тощо. В зв’язку з чим відділ активно співпрацював з головами селищної та сільських рад з приводу координації цих дій. Також, відділ проводить постійний моніторинг стану поводження з відходами, роботи адміністративних комісій при виконкомах селищної та сільських рад з організації робіт для недопущення утворення стихійних сміттєзвалищ, прибирання сміття та побутових відходів вздовж доріг в межах населених пунктів.

До Регіональної цільової програми дорожнього будівництва у Луганській області на 2016-2019 роки увійшло 17 вулиць Міловського району. З них у Міловській селищній раді - 12 вулиць на загальну суму 12,9 млн. грн та у Великоцькій сільській раді – 5 вулиць на суму 9 млн. грн за умов співфінансування у розмірі 10%. Із Службою автомобільних доріг у Луганській області та Міловською філією ДП «Луганський облавтодор» велася робота щодо стану утримання автомобільних доріг району та наведення санітарного порядку.

         В період складної енергетичної ситуації в Україні, відділом було розроблено Програму енергозбереження для населення Міловського району Луганської області на 2018-2019 роки, яка була прийнята 22 грудня 2017 року на двадцять першій сесії районної ради із загальним обсягом фінансування з районного бюджету 60,0 тис. грн. на два роки. Це дозволить населенню провести утеплення своїх будівель для досягнення загальної мети – зменшення споживання паливно-енергетичних ресурсів через стимулювання впровадження енергозберігаючих заходів та компенсацію фінансового навантаження за рахунок часткового відшкодування частини витрат за рахунок коштів районного бюджету.

Протягом року проводилася активна робота з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та об’єктів соціальної сфери до опалювального сезону 2017-2018 років з метою своєчасного початку опалювального сезону та сталого його проходження. Опалювальний сезон проходить стабільно, без аварійних ситуацій.

Реально оцінюючи загрозу можливих аварійних ситуацій, штаб з підготовки до зими тісно співпрацює з комісією ТЕБ та НС райдержадміністрації, неодноразово засідання проводились разом. Першочерговим завданням є запобігання виникнення надзвичайних ситуацій, а також забезпечення заходів, що мінімізують негативні наслідки, якщо б така ситуація виникла.

Для населення району відділом надається безкоштовна послуга виготовлення будівельних паспортів забудови земельної ділянки. За рік надано 7 будівельних паспортів.

В районі діє районна Програма підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та покращення умов життєзабезпечення сільського населення "Власний дім" на 2017-2022 роки, яка була розроблена відділом та затверджена 22 грудня 2016 року на черговій 13-й сесії районної ради. На 2017 рік Програмою передбачено та виділено фінансування в обсязі  40,0 тис. грн. В рамках Програми протягом 2017 року з мешканцями району укладено 2 договори на суму 105,0 тис. грн. Станом на 01.01.2018 налічується 152 діючих договори.