Прес-центр4 травня 2020, 11:05

Відсьогодні виплата проіндексованих пенсій розпочалася на Луганщині

Пенсії перераховано із застосуванням коефіцієнта збільшення середньої заробітної плати в Україні, з якої сплачено страхові внески, та який враховується для обчислення пенсій, у розмірі 1,11. Розмір підвищення в результаті перерахунку не може бути менше 100 гривень.

Управліннями Пенсійного фонду України в Луганській області індексацію пенсій проведено з 1 травня відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2020 року «Деякі питання підвищення пенсійних виплат та надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році»

Крім того враховано, що розмір пенсійних виплат, призначених згідно Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», які набули необхідного страхового стажу (35 років чоловіки та 30 років жінки), не може бути нижче 2100 гривень.

Перерахунок проведено автоматично (без особистих звернень) майже 340 тисячам пенсіонерів Луганщини. Розмір пенсій підвищено 316333 особам. Середній розмір підвищення по області – 315,07 гривень.

Виплата проіндексованих пенсій розпочалася з 4 травня у встановлені пенсіонерам дати виплат шляхом зарахування на рахунки в банках або через АТ «Укрпошта».

Нагадаємо, перерахунок пенсій проведено згідно з Порядком проведення перерахунку пенсій відповідно до частини другої статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 20 лютого 2019 року № 124.