Прес-центр16 cічня 2018, 17:01

Відзначено 75-у річницю визволення України від нацистських окупантів

16 січня 2018 року в Міловському районі відзначили 75-у річницю визволення України від нацистських окупантів. У цей знаменний день ми згадуємо подвиг захисників та визволителів рідного краю, вшановуємо світлу пам’ять про полеглих, низько вклоняємося перед усіма, хто на собі відчув пекло військових дій. Для кожного мешканця району цей день по справжньому особливий — 75 років тому Міловщина була звільнена від нацистських окупантів.
Святкування розпочалося урочистою ходою від райдержадміністрації до площі ім.. Ф. Чечерєва, під час якої було проведено покладання живих квітів і вінків до пам’ятної дошки медичним працівникам підпільного шпиталю, який працював у роки Великої Вітчизняної війни в селищі Мілове, до пам’ятників загиблим героям-землякам, меморіального комплексу «Україна – визволителям» і Братської могили.
Також було проведено мітинг біля Братської могили де учасники урочистої ходи вшанували загиблих визволителів. З 75-ю річницею визволення першої п'яді української землі привітали всіх присутніх голова райдержадміністрації Артур Король, голова районної ради Юрій Кошута, голова ради ветеранів Віктор Половинко та заступник військового комісара Марківського ОРВК Сергій Бабай.
Після мітингу у районному Будинку культури відбувся святковий концерт.