Прес-центр6 липня 2020, 14:07

Вітаємо переможців літнього циклу обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest»

В кінці червня відбувся літній цикл фестивалю-конкурсу, який об’єднав аматорські колективи, сольних виконавців, майстрів декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва 12 районів Луганської області, 6 об’єднаних територіальних громад, міст Рубіжного та Лисичанська, міста Павлоград Дніпропетровської області.
         Учасники фестивалю-конкурсу представили дві творчі роботи відповідно до літньої тематики та гасла фестивалю «Буде літо, буде й розмаїто» та продемонстрували свою майстерність у номінаціях: «обрядові, родинно-побутові дійства», «народний танець», «народна пісня», «народне музикування», «народний гумор», «народне декоративно-ужиткове, образотворче мистецтво» та «сучасне українське декоративно-ужиткове, образотворче мистецтво».
         Головною метою та завданням фестивалю-конкурсу є збереження самобутності українського народу, відродження його історичної свідомості та традицій, виховання національної свідомості у дітей та молоді, залучення їх до вивчення та збереження фольклору як першооснови національної спадщини, а також дослідження, вивчення і відтворення найкращих зразків фольклорно-етнографічної спадщини свого краю. Саме за цими критеріями, за результатами конкурсних виступів, журі визначило переможців літнього циклу обласного відкритого фестивалю-конкурсу української культури та фольклору «Байбак-fest».
         За рішенням журі, аматорські колективи та окремі виконавці Міловського району посіли такі призові місця:
         в номінації «обрядові, родино-побутові дійства» - І місце посів театральний гурток «Маска» Новострільціського СБК (директор Ірина Кононенко).
         в номінації «народний танець» - ІІ місце посів танцювальний колектив «Натхнення» Новострільцівського СБК (директор Ірина Кононенко);
         в номінації «народна пісня» - ІІІ місце посіла солістка Калмиківського СБК Марія Хрипко (директор Ольга Білоус);
         в номінації «сучасне декоративно-ужиткове мистецтво» - І місце посіла майстер Ганна Літвіненко.
         Бажаємо творчих колективам, окремим виконавцям наснаги та подальших творчих успіхів! Так тримати!