Прес-центр22 cічня 2020, 15:01

Вітання першого заступника голови, виконуючого обов'язки голови Міловської райдержадміністрації Віталія Рукавіцина з Днем Соборності України

Шановні земляки!
 
22 січня 1919 року в житті нашої держави відбулася подія великої політичної ваги – об’єднання Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки та утворення єдиної (соборної) Української держави.
Соборність невіддільна від досягнення реальної державності, справжнього суверенітету й незалежності народу, побудови процвітаючої демократичної національної держави. У кожного народу свій шлях до своєї соборності.
Так розпорядилась історія, що упродовж століть наш народ та землі України були захопленими, пограбованими, розрізненими і  належали до різних держав. Але не втратили прагнення до волі українці. І підписання Акту злуки, яке відбулось у Києві 101 рік тому, є цьому підтвердженням.  
Наша згадка сьогодні про цю доленосну подію – це своєрідний символ того, що ніколи в пам’яті українського народу не згасне велика ідея єдності та суверенності України, як головної умови розвитку та процвітання  нашої нації. Це підтвердження нерозривної єдності поколінь і невмирущості наших святинь, заклик до кожного з нас докласти максимум зусиль для подальшої розбудови та розквіту рідної батьківщини.
Будемо з трепетом зберігати цей безцінний скарб, нашу  єдину соборну незалежну Українську державу!
Зі святом, шановні міловчани! З Днем соборності України!
 
З повагою
 
Перший заступник голови,
виконуючий обов'язки голови
Міловської райдержадміністрації                                                                       Віталій Рукавіцин