Прес-центр6 грудня 2018, 15:12

Військовослужбовців Міловщини привітали з професійним святом

Сьогодні, 6 грудня, голова райдержадміністрації Артур Король та голова районної ради Юрій Кошута привітали з професійним святом – Днем Збройних Сил України – солдатів і офіцерів військової частини А-0523.
Свято своєю постановою у 1993 році заснувала Верховна Рада України. Дату для проведення Дня Збройних Сил України обрали не випадково, її приурочили до дня прийняття Закону України «Про Збройні Сили України» 6 грудня 1991 року. Отже, нинішнє свято – ювілейне і святкується вже в 25-й раз.
Звертаючись до присутніх зі словами вітання, Артур Король зазначив, що сучасна армія України пройшла тривалий шлях розвитку. Події 2014 року – анексія Росією Криму, агресія на Донбасі – показали гостру необхідність зміцнення обороноздатності нашої країни та проведення армійських реформ. За останні 5 років наша армія відновила свою боєздатність і зараз українське військо – у десятці найпотужніших армій Європи. «Проте найголовніший скарб в армії – це її склад, солдати та командири, ті хто боронить честь і свободу рідної землі від ворога, хто піклується про безпеку громадян, захищає територіальну цілісність України», - зауважив Артур Станіславович та побажав хлопцям і дівчатам миру, спокою, подальших успіхів у вдосконаленні бойової майстерності, злагоди і добра.
Грамотами райдержадміністрації та районної ради були відзначені кращі  представники частини, ветерани військової служби.
До слів вітання також долучилась Оксана Кононова, начальник Міловського відділення Ощадбанку, та подарувала військовослужбовцям пам"ятні подарунки.