Прес-центр23 жовтня 2021, 13:10

Військову присягу, а не урочисту клятву ліцеїста, відтепер складають першокурсники Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою

Сьогодні, 23 жовтня, першокурсники Луганського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії», що базується в Кремінній, урочисто склали присягу.

Як наголосив, начальник закладу бригадний генерал Валерій Ємбаков, ці 112 хлопців – перші, хто складає присягу в кадетському корпусі, бо в минулих роках існувала урочиста клятва.

Однак Урядом нещодавно затверджено, що першокурсники військових ліцеїв, як і бійці ЗСУ, мають складати саме присягу.

«Це особливий, а тому хвилюючий день. Декілька місяців тому ви були ще школярами, а зараз вже – першокурсники найкращого в країні військового ліцею. Частині з вас випала честь 14 жовтня представити кадетський корпус на острові Хортиця, де відбулася присяга за участі Президента України Володимира Зеленського. Тож, успішно оволодівайте навичками військової справи та ставайте гідними захисниками батьківщини. Слава Україні!» – звернулась до першокурсників заступниця голови обласної державної адміністрації Катерина Безгинська.

До речі, для всіх першокурсників сьогодні було підготовлене відеозвернення Глави держави, в якому він, зокрема, зазначив, що одного дня випускники закладу зберуться у відбудованому Луганському військовому ліцеї, у часи миру в нашій державі, під синьо-жовтим прапором, і згадають цей день, першу присягу, як вони починали шлях захисника України.

Також ліцеїсти отримали привітання від Почесного консула Литовської Республіки Робертаса Габуласа та заступника командира ОТУ «Північ» полковника Ярослава Пістуна.

Почесні гості заходу оглянули приміщення ліцею, відбудовані, зокрема, за програмою Президента Зеленського «Велике будівництво».