Прес-центр14 cічня 2021, 13:01

Володимир Зеленський зупинив тарифне свавілля: ціну за газ знизять на 30 %, – Сергій Гайдай

Він повідомив, що таке рішення прийняте Президентом України Володимиром Зеленським за підсумками учорашньої енергетичної наради з представниками Уряду, НАК «Нафтогаз України», НКРЕКП.
«Це рішення, перш за все, для українців, більшість з яких була не в змозі сплатити за газ за діючими тарифами. Президент одразу втрутився в ситуацію, опрацював ймовірні варіанти з фахівцями та обрав найоптимальніший із них. Зниження тарифу на понад 30 % – це виключно позиція Глави держави», – наголосив голова обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.
Як підкреслив Володимир Зеленський, звертаючись до урядовців та газовиків, ринкові ціни на сьогодні завеликі, особливо якщо зважати на пандемію, а держава повинна стояти на захисті своїх громадян.
Тому ціну за газ для населення затверджено нижче ринкової.
Повідомляється, що це рішення буде впроваджене й повністю запрацює вже з лютого.
Як зауважив очільник Луганщини, рішення Президента про запровадження державного регулювання цін на газ діятиме на час карантину, коли люди обмежені в отриманні гідного доходу.
Крім того, державою будуть сформовані умови для стабільного функціонування ринку газу. Тобто, окремі газопостачальники більше не зможуть підвищувати тарифи на власний розсуд.
З ініціативи Володимира Зеленського народними депутатами України також готується рішення про прийняття законопроєкту щодо зниження ціни за розподіл газу і, відповідно, зменшення цієї абонплати.
«Через пандемію COVID-19 країна опинилася в непростій економічній ситуації. Ця підтримка потрібна кожному жителю України, особливо соціально вразливими верствам населення, які в такі складні часи мають відчути турботу держави», – підкреслив Сергій Гайдай.