Прес-центр2 cічня 2019, 16:01

Вступ-2019: розширено практику встановлення мінімальної кількості балів для вступу на спеціальності з особливо високим рівнем суспільної відповідальності

У 2019 році буде розширено практику встановлення мінімальної кількості балів для вступу у виші на спеціальності з особливо високим рівнем суспільної  відповідальності.

Йдеться про спеціальності «Право», «Публічне управління та адміністрування», «Міжнародні відносини», «Міжнародні економічні відносини», «Міжнародне право», «Фармація, промислова фармація». Щоб подати на них заяву, вступник повинен мати конкурсний бал не менше 130.

Як і 2018 році, мінімальний поріг встановлено також на спеціальності «Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія». Для участі у конкурсі на ці спеціальності вступник повинен мати не менш як 150 балів з другого та третього конкурсних предметів.

Жодних змін немає у кількості заяв, які можна подати для вступу на бакалавра. На бюджет це максимум сім заяв на чотири спеціальності. На контракт кількість заяв не обмежується.

З 2019 року запрацює механізм першочергового зарахування тих вступників у медичні та педагогічні виші, що готові після закінчення навчання працювати в сільській місцевості. Йдеться про вступників на спеціальності галузей знань 01 «Освіта/Педагогіка» і 22 «Охорона здоров’я», які укладуть угоду про відпрацювання не менш як три роки в селі або селищі міського типу.

При цьому з минулих років залишаться коригувальні коефіцієнти – першочерговий, сільський, галузевий.

За матеріалами Міністерства освіти і науки України