Прес-центр20 листопада 2020, 14:11

Як отримати фінансову допомогу бізнесу для збереження робочих місць в умовах епідеміологічної ситуації

У рамках програми надання фінансової допомоги для збереження існуючих робочих місць через підтримку функціонування бізнесу в умовах епідеміологічної ситуації, пов’язаної з розповсюдженням коронавірусу COVID-19 та введенням карантинних заходів, Данська Рада у справах Біженців – Данська Група з розмінування (DRC-DDG) за фінансової підтримки Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) і уряду Великої Британії надає фінансову допомогу власникам мікро-, малого та середнього бізнесів на території Донецької та Луганської областей для підтримки функціонування бізнес-діяльності з метою збереження існуючих робочих місць в умовах поточної епідеміологічної ситуації, пов’язаної з поширенням коронавірусу COVID-19 і введенням карантинних обмежень в країні.
Мета програми – збереження існуючих робочих місць шляхом надання можливостей для безперебійного функціонування бізнес-діяльності в умовах епідеміологічної ситуації в Україні.
Допомога надається власникам мікро-, малого та середнього бізнесу, які планують зберегти існуючі робочі місця шляхом адаптації, перепрофілювання та переорієнтування своєї бізнес-діяльності в умовах поточної епідеміологічної ситуації в країні, пов’язаної з поширенням коронавірусу COVID-19 і введенням карантинних обмежень.
Програма передбачає надання фінансової допомоги в розмірі до 5000,00 доларів США в залежності від кількості робочих місць, які планується зберегти, а також від індивідуальних потреб бізнесу, пов’язаних з адаптацією, перепрофілюванням, переорієнтацією бізнес-діяльності. Допомога буде перераховуватися на банківський рахунок в українській валюті за курсом, актуальним на дату перерахування допомоги. Одержувач фінансової допомоги зобов’язаний буде сплатити всі податки відповідно до чинного законодавства України.
Заявку на участь у програмі можна подати за посиланням: https://lap.drc.ngo/user/form-sme-covid-19/
При розгляді заявок будуть враховуватися такі критерії:
- діючий бізнес, який був рентабельним до поширення коронавірусу   COVID-19 і введення карантинних заходів;
- детальний бізнес-план і чітке розуміння схеми реалізації ідеї адаптації / перепрофілювання / переорієнтації існуючої бізнес-діяльності в рамках поточної епідеміологічної ситуації в країні, пов’язаної з поширенням коронавірусу COVID-19 і введенням карантинних заходів, з акцентом на збереження робочих місць;
- відсутність юридичних і правових перешкод, а також порушень чинного законодавства до здійснення бізнес-діяльності в рамках поточної епідеміологічної ситуації в країні, пов’язаної з поширенням коронавірусу COVID-19 і введенням карантинних заходів.
Термін дії програми – безстроково.
За більш детальною інформацією можна звертатись до контактної особи Надії за телефоном: (063) 252 67 27.