Прес-центр29 грудня 2017, 13:12

Юрій Гарбуз передав шкільні автобуси на потреби районів Луганщини

Сьогодні, 29 грудня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз на площі Перемоги у Сєвєродонецьку в урочистій обстановці передав два шкільних автобуси, які вже у Новому році здійснюватимуть перевезення дітей з віддалених населених пунктів до навчальних закладів.

«Ми вручаємо автобуси, якими будуть підвозитися учнів до потужних перспективних закладів освіти реорганізованих малокомплектних шкіл Старобільського та Попаснянського районів», – відзначив очільник області.

Загалом у цьому році Департаментом освіти і науки облдержадміністрації, відділами освіти райдержадміністрацій та Чмирівською об’єднаною територіальною громадою проводилися процедури закупівлі шкільних автобусів на засадах співфінансування – 70 % з обласного бюджету та 30 % з місцевих бюджетів.

Придбано 20 шкільних автобусів для 11 районів та однієї об’єднаної територіальної громади. З обласного бюджету на це виділено 22 мільйони гривень.

Слід зазначити, що у поточному навчальному році в Луганській області здійснюється підвезення до закладів загальної середньої освіти та у зворотному напрямку 5667 учнів, які проживають за межею пішохідної доступності в сільській місцевості. Щодня на маршрути виходять 136 шкільних автобусів.

Завдяки зусиллям обласної державної адміністрації за останні роки здійснювалися планові закупівлі шкільних автобусів. Нагадаємо, що у 2016 році придбано 21 шкільний автобус для 10 районів області.

Потреба у шкільних автобусах по області на 2018 рік складає 25 одиниць.