Прес-центр16 жовтня 2020, 11:10

Засідання районної Координаційної ради з питань сім’ї гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та торгівлі людьми

Сьогодні, в Міловській райдержадміністрації відбулося засідання Координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі та торгівлі людьми   під патронатом голови Міловської райдержадміністрації Віталія Рукавіцина.
В ході засідання , учасники обговорили  питання щодо організації проведення в районі 18 жовтня 2020 року заходів до Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.                
Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками. 
18 жовтня 2020 року - Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який був  започаткований   18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.
За підсумками засідання координаційної ради прийнято рішення максимально підвищити рівень поінформованості суспільства щодо шляхів уникнення ризиків потрапляння в ситуації торгівлі людьми та можливості отримання допомоги з метою формування у населення навичок безпечної поведінки.