Прес-центр7 серпня 2018, 17:08

Завершується сезон відпочинку та оздоровлення в позаміських таборах

Літо - пора активного відпочинку та оздоровлення. Так, на оздоровлення та відпочинок дітей та підлітків в позаміських таборах в цьому році депутати районної ради виділили з місцевого бюджету 209,5 тис. грн. на виконання заходів районної програми «Міловське літо» на 2018-2020 роки.

Влітку 2018 року діти Міловського району мали змогу відпочити та оздоровитися на березі Азовського моря у дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Салют», який знаходиться на Косі Пересип смт Кирилівка Запорізької області.

Табір «Салют» прийняв дітей на третю оздоровчу зміну з 17 липня по 04 серпня 2018 року. Відпочило та оздоровилося 18 дітей Міловського району пільгової категорії.

Дорога до табору була довгою, але захопливою. Діти з цікавістю роздивлялися міста та села, в яких раніше ніколи не були, але чули про них.

Будучи вже в Запорозькій області з вікна засяяло блакитним мерехтінням Азовське море. Дитячим радощам не було меж!

Біля табору дітей чекали вожаті та старший вихователь, які допомогли дітям з речами та розселили по кімнатах. Ввечері біля кожного корпусу були знайомства загонів та святкова дискотека.

Кожний день в таборі проходив за відповідною тематикою. В такому ж дусі були завдання, конкурси та дискотека.

Табір має власний пляж вкритий піском та мушлями. Відпочиваючи на пляжі, у кожного загону було відведено своє місце, свій намет від сонця. Купатися в море діти заходили по декілька чоловік під наглядом одного вожатого у воді та другого на березі. Також за дітьми спостерігали рятувальники зі свого пункту спостереження.

Вся територія табору засаджена різноманітними деревами, квітами, кущами. Багато фігурок, стендів, малюнків на стінах з героями дитячих мультфільмів. В затінках розміщені лавочки на яких діти спілкувалися у свій вільний час.

Харчування п’ятиразове, вітамінізоване. Їдальня працювала за принципом «шведського столу», кожна дитина мала змогу вибирати страву за смаком.

Останнього дня відбулася лінійка, присвячена закриттю табірної зміни. Адміністрація табору нагородила наших дітей за активну участь у різноманітних конкурсах та житті табору. Серед дітей Міловського району отримали грамоти Рукавіцина Ксенія та Калініченко Марія.

Після вечері відбувся святковий концерт присвячений закриттю оздоровчої третьої зміни та 30-річчю табору «Салют». Зі сцени лунали пісні та були представлені хореографічні виступи за участю наших дітей. І як водиться, свято закінчилось піснями біля традиційного вогнища на березі Азовського моря.

Також протягом червня-липня наші діти пільгових категорій відпочили у дитячому таборі «Джура» с.Лиман Старобільського району.

По приїзду, дітей вітали усміхнені вожаті, які допомогли з речами та розміщенням по кімнатах. Відпочинок у таборі проходив насичений яскравими подіями, пригодами, конкурсами та святами. Від’їжджаючи додому у дітей залишились гарний настрій та яскраві спогади на цілий рік.

Якісну роботу, щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей провели Міловська районна державна адміністрація, управління соціального захисту населення Міловської РДА, відділ освіти Міловської РДА.

Дякуємо Міловській районній раді та депутатам за виділені кошти з місцевого бюджету на відпочинок та оздоровлення дітей Міловського району.

 

 

УСЗН Міловської РДА