Прес-центр28 жовтня 2017, 09:10

Земний уклін вам, Переможці!

У п'ятницю, 27 жовтня 2017 року, з нагоди відзначення 73-ї річниці визволення України від фашистських загарбників, у смт Мілове відбулось урочисте покладання квітів до братської могили на меморіальному комплексі «Україна – визволителям». У заході взяли участь голова районної ради Юрій Кошута, заступник голови райдержадміністрації Олександр Альчаков, голова районної організації ветеранів України Віктор Половинко, представники трудових колективів підприємств та організацій селища.
Меморіальний комплекс – знакове місце для усіх міловчан. Збудований він у 1972 році на честь визволення першої п'яді української землі – селища Мілове – від фашистів. Адже саме з нашого селища у січневу пору далекого 1943 року почалася битва за свободу України, яка переможно завершилася у жовтні 1944 року на Закарпатті.
Звертаючись до присутніх, Юрій Кошута відзначив, що та війна торкнулася кожної української родини. Визволяючи Міловський район від загарбників, полягло понад 5 тисяч бійців і командирів. Усього ж в боях на українській землі загинуло більше 3 мільйонів солдат. За перемогу заплачено велику ціну. І сьогодні, після стількох років, на нашій землі знову ллється кров, знову звучать постріли й вибухи, знову погибають люди. Тому нам не можна забувати минуле, потрібно направити усі зусилля на забезпечення миру і злагоди.
Вшанували пам'ять усіх, хто загинув за вільну Україну, хвилиною мовчання.