Прес-центр14 квітня 2020, 13:04

Змінами до Держбюджету-2020 передбачено 4,9 мільярда на програми ДФРР та 1,7 мільярда - на розвиток територій

13 квітня Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік».

На фінансування Державного фонду регіонального розвитку передбачено 4,9 млрд гривень, що дасть змогу продовжити будівельні роботи на соціально важливих об’єктах регіонального розвитку, забезпечити їх введення в експлуатацію вже в цьому році, не дозволить у важкий для країни період втратити робочі місця, підтримає економіку та забезпечить реалізацію проєктів, які заплановані в рамках  програми «Велике будівництво». 

Також на здійснення заходів соціально-економічного розвитку окремих територій місцевим бюджетам передбачено кошти в розмірі 1,7 млрд гривень.

За рахунок цієї субвенції у 2020 році мають бути профінансовані, насамперед, заходи, спрямовані на запобігання виникненню і поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемій гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

За інформацією Урядового порталу та сайту ОДА - http://loga.gov.ua/oda/press/news/zminami_do_derzhbyudzhetu_2020_peredba...