Прес-центр26 квітня 2019, 09:04

Звернення голови Міловської райдержадміністрації Артура Короля з нагоди 33-ї річниці Чорнобильської трагедії

Шановні міловчани !

 

Сьогодні минає 33-тя річниця Чорнобильської трагедії.

З кожним роком ми віддаляємося від того трагічного дня – аварії на Чорнобильській АЕС. Але вона назавжди залишиться для людей вічним болем та передаватиметься із покоління в покоління.

Наслідки цієї трагедії ми відчуваємо та не можемо здолати й до сьогоднішнього дня. Страшна трагедія переслідуватиме ще не одне покоління.

Ми не маємо права забути про подвиг тих, хто, ризикуючи життям і здоров'ям, зробив усе можливе, аби приборкати ядерну стихію. Жертвуючи собою, вони врятували мільйони людей.

Сьогодні згадуємо їх поіменно, віддаємо вічну шану загиблим, складаємо щиру дяку живим. Усім, хто в різний час брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, хто і зараз продовжує цю відповідальну роботу.

Багато з тих, хто побував у пеклі радіації, вже пішли з життя, інші долають хвороби, що отримали там під смертоносним випромінюванням.

Безумовно, наслідки аварії мали бути ще більші. Тільки самовідданість і героїзм людей, які жертвували здоров’ям і власним життям, допомогли приборкати підступний атом.

Подвиг цих людей українці не забудуть ніколи.

Шановні чорнобильці! Глибока шана і подяка всім вам, хто брав участь у подоланні чорнобильського лиха. Міцного вам здоров’я, усяких гараздів та благополуччя!

 

 

З повагою

 

 

Голова Міловської

райдержадміністрації                                                         Артур Король