Прес-центр21 червня 2018, 17:06

Звернення голови Міловської районної державної адміністрації Артура Короля з нагоди Дня скорботи і вшанування пам"яті жертв війни в Україні

Шановні міловчани!
22 червня виповнюється 77 років з того дня, як у мирне життя наших громадян увірвалася жорстока війна. Недільного ранку 1941 року розпочався один із найтрагічніших періодів в історії України.
Наша країна опинилася у самому центрі важких оборонних боїв та вирішальних наступальних битв, зазнала величезних людських і матеріальних втрат. Вщент зруйновані міста, промислові об’єкти, спалені села, сплюндровані культурні і духовні надбання. Кривавий терор на окупованій території, жахи концтаборів, невільницька праця на чужині. За свободу і мир було сплачено неймовірно високу ціну – більше 10 млн людських життів.
Величний подвиг і жертовність Українського народу, який зробив значний внесок у розгром фашизму, було визнано світовою спільнотою. У повоєнний період Україна виступила серед фундаторів Організації Об’єднаних Націй, стала членом інших міжнародних інституцій.
Наш народ здолав коричневу чуму не тільки зброєю. Він переміг завдяки вірі у справедливість, силі духу, нездоланному прагненню відстояти свободу своєї землі. У ті тяжкі часи вкотре підтвердилася вічна істина – народ сильний, коли він єдиний. І це ми повинні засвоїти назавжди.
Переконаний, що найвеличнішим пам’ятником усім жертвам війни стане побудова сильної незалежної України. Нам належить усвідомити, що ця справа вимагає терпіння, згуртованості і громадянської злагоди.
Згадаймо в цей день у думках і молитвах кожного, хто героїчно поліг на фронтах, загинув від бомбардувань і тортур, холоду і голоду у тилу, передчасно помер від хвороб і ран.
Вічна та світла їм пам’ять.
 
 
Голова Міловської районної
державної адміністрації                                                                Артур Король