Прес-центр8 травня 2019, 14:05

Звернення голови райдержадміністрації Артура Короля до Дня пам'яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Шановні міловчани! Дорогі ветерани, учасники Другої Світової війни, працівники тилу, діти війни!

Усе більше віддаляються від нас грізні роки Другої світової війни, однієї з найжорстокіших у світі. Але час не владний над ними, їх не стерти ні з пам'яті народної, ні з скрижалей історії. 8 травня – у День пам’яті та примирення – ми згадуємо усіх, хто залишився на полях жорстоких битв війни 1939 – 1945 років, тих, хто ціною свого життя виборов нашу свободу в страшному поєдинку з фашистськими загарбниками.

9 травня – у День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – ми вшановуємо живих: тих, хто пройшов ті палаючі воєнні шляхи, тих, хто в умовах радянського тоталітаризму зумів довести, що українці – сильна нація, яка вистоїть перед будь-якими випробуваннями.

Нацизм забрав десятки мільйонів життів, всі його дії і плани були абсолютно нелюдські. Спільними зусиллями старше покоління мужньо відстоювало національні інтереси перед фашистськими окупантами. І зуміло вистояти, подолати агресора та дати нам можливість сьогодні проживати на рідній українській землі.

У глибокій шані ми вклоняємося тим, хто віддав життя за рідну землю, сотням тисяч наших земляків, які мужньо боролися на фронтах, самовіддано працювали на підприємствах у тилу, кожному, хто день за днем наближав визволення рідної землі.

Неоціненний вклад у Перемогу жінок – матерів, дружин, сестер. Вони не тільки воювали – вони ростили дітей, працювали за кількох, рятували солдат на передовій і в госпіталях. Неоціненним є і життєвий подвиг тих, хто підняв зі згарищ міста і села, заклав підвалини незалежної України.

Шановні земляки, бажаю Вам миру і злагоди, міцного здоров’я, щасливих і довгих літ життя, добробуту і благополуччя кожній родині! Нехай на нашій землі знову запанує мир та спокій, а у серцях ніколи не згасає вогник надії на щасливе майбутнє нашої країни!

У ці дні схилимо голови перед могилами полеглих у боях, віддамо шану живим, охопивши їх всебічною увагою та турботою. Будемо пам’ятати, якою страшною трагедією для українців обернулася Друга світова війна. Пам’ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднаних націй. Пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. І це робить нас сильнішими.

Пам'ятаємо! Перемагаємо!

Зі святом! Слава Україні!

 

З повагою

 

Голова Міловської районної

державної адміністрації                                                                Артур Король