Прес-центр3 серпня 2020, 16:08

Звітування СЛУЖБИ У СПРАВАХ ДІТЕЙ ПРО ПРОВЕДЕНУ РОБОТУ

На виконання соціальних програм і здійснення заходів райдержадміністрації службою у справах дітей РДА (далі-ССД) при взаємодії з відділами та управліннями райдержадміністрації у 2020 році проводилася певна робота.
            Станом на 1 серпня 2020 року на обліку служби у справах дітей райдержадміністрації (далі-ССД) перебуває: 28 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків, 21 дитина-сирота та дитина, позбавлена батьківського піклування (з них: 7 дітей-сиріт, 14 дітей, позбавлених батьківського піклування). З дітьми за місцем мешкання постійно проводиться профілактична робота щодо запобігання явищам бездоглядності, безпритульності та вчинення правопорушень.
На виконання завдань щодо проведення серед дітей та молоді інформаційно-просвітницької роботи, спрямованої на формування свідомого та поважливого ставлення до соціально-позитивного способу життя, підвищення обізнаності учнів навчальних закладів району щодо своїх прав та обов’язків, ССД разом з іншими підрозділами райдержадміністрації був проведений “тиждень правових знань”.
Згідно з графіком проведення спільних оперативно-профілактичних заходів райдержадміністрації та Міловського ВП ГУНП на 2020 рік, на території району проведено 18 рейдів ”Діти вулиці”, “Канікули”, “Урок “. У ході яких проводилися обстеження сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах, перевірялися місця зосередження молоді, торгівельні точки, бари, які здійснюють продаж алкогольної та тютюнової продукції. Постійно здійснювався контроль за дотриманням чинного законодавства розважальними закладами, щодо порядку відвідування їх дітьми, розповсюдження наркотиків, насилля, жорстокості. У ході заходів безпритульних та правопорушників не виявлено.
Особлива увага відділів та служб райдержадміністрації приділялася сім’ям, які опинилися у складних життєвих обставинах, сім’ям, де батьки вживають спиртні напої та ухиляються від виконання батьківських обов’язків. Станом на 01 серпня 2020 р. в районі проживає 36 “неблагополучних сімей”, в яких виховується 77 дітей. З метою з'ясування причин неблагополуччя сімей, пошуків шляхів їх усунення, протягом звітного періоду здійснено 26 комплексних обстежень житлово-побутових умов мешкання, виховання та розвитку дітей у цих сім’ях. З батьками постійно проводилась робота з питань правового виховання, підвищення відповідальності за виховання дітей, недопущення жорстокого поводження з дітьми, пропаганди здорового способу життя, корекції сімейних стосунків, подолання конфліктних ситуацій.
Випадків відмови матерів від дітей, підкинутих та знайдених дітей на території району не виявлено.
         З метою популяризації та поширення сімейних форм виховання у Міловському районі ССД проводилася відповідна робота, спрямована на пошук кандидатів в прийомні батьки, усиновлювачі, опікуни, піклувальники. Так, у травні місяці на базі прийомної родини, в якій виховувалось 3 дитини, було створено дитячий будинок сімейного типу та влаштовано до нього ще 2 дитини, позбавлених батьківського піклування.
Крім того у поточному році 1 дитині було надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування, цю дитину було  влаштовано до сімейних форм виховання.
На даний час у районі функціонує: 3 прийомних сім’ї та 3 дитячих будинка сімейного типу, у  яких виховується 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.