Прес-центр10 жовтня 2018, 15:10

Директор районного центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді розповів про діяльність центру за 9 місяців 2018 року

Робота Міловського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді протягом січня – вересня поточного року була спрямована на забезпечення надання соціальної підтримки дітям, молоді та різним категоріям сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги та соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – про це розповів на апаратній нараді у голови райдержадміністрації Артура Короля директор центру Володимир Слюсаренко.

Він зазначив, що на виконання заходів відповідних районних програм у цьому році витрачено 14545 грн із запланованих 21450 грн.

Задля профілактики негативних соціальних явищ серед молоді та інформування населення спеціалістами центру було розповсюджено близька 4000 листівок соціальної направленості – профілактика та протидія торгівлі людьми, попередження вживання психоактивних речовин, недопущення гендерного та дитячого насильства, інформування про пріоритетність сімейних форм виховання, попередження ВІЛ/СНІДу тощо.

З метою вчасного попередження сімейного неблагополуччя та вилучення дітей із неблагополучного родинного середовища, діагностики складних життєвих обставин соціальні фахівці відвідали 85 сімей, які перебували в складних життєвих обставинах та в яких виховується 148 дітей. Результатом проведеної роботи стала мінімізація складних життєвих обставин в зазначених сім’ях – у 24 родинах мінімізовані складні життєві обставини, 6 родин складні життєві обставини подолали, тому соціальний супровід було припинено. Станом на 1 жовтня на обліку центру залишається 55 сімей.

Також під супроводом Центру перебувають два дитячих будинки сімейного типу, у яких виховується 10 дітей, чотири прийомні сім`ї, у яких виховується 8 дітей. Усім сім`ям спеціалістами центру надавався повний комплекс соціальних послуг, включаючи індивідуальну роботу психолога та соціального педагога.

Проводилась робота по збору одягу, взуття та інших речей повсякденного вжитку. 28 родин отримали найнеобхідніші речі.

У випадках, коли діагностувалася ситуація невиконання батьками своїї обов`язків щодо дітей, соціальні фахівці ініціювали розгляд даної ситуації на комісії з питань захисту прав дітей.

Велика увага приділялась профілактично-просвітницькій роботі з сім`ями, дітьми та молоддю, спрямованої на профілактику наркоманії, тютюнопаління, алкоголізму, ВІЛ/СНІДу, пропаганду здорового способу життя, безпеки життєдіяльності тощо. Всього проведено 63 групових заходи, якими охоплено 716 дітей та молодих людей віком від 18 років. В рамках заходів 18 дітей та молодих осіб охоплені індивідуальними послугами.