Прес-центр6 жовтня 2018, 21:10

Душа моєї Міловщини – привітна, щедра і весела!

Сьогодні, 6 жовтня, у Міловому пройшов районний фестиваль традиційної та сучасної української культури «Душа моєї Міловщини», участь у якому взяли представники селищної та сільських рад, підприємств, установ та організацій району. Також у гості завітали наші сусіди – делегація Марківського району, оскільки є добра народна традиція запрошувати на свята сусідів та святкувати разом.
Розпочалося свято гала-концертом артистів та творчих колективів закладів культури району. Зі сцени усіх присутніх привітали голова райдержадміністрації Артур Король, голова районної ради Юрій Кошута та голова Марківської районної ради Андрій Лигута.
Поки організації та установи змагалися між собою за кращий курінь, селищна та сільські ради демонстрували авторитетному журі свої вміння готувати справжній український борщ та інші традиційні народні страви.
Свої творчі доробки та витвори охоче демонстрували глядачам міловські майстри та умільці.
Дебютом фестивалю цьогоріч стала участь у заході військовослужбовців відділу прикордонної служби «Мілове та військової частини А-0523.
Отже, за висновками журі найсмачніший борщ приготувала Микільська сільська рада, друге місце посіла Великіцька сільська рада, третє місце – у Стрільцівської сільської ради.
У конкурсі на кращий курінь серед селищної та сільських рад перемогу дістала Великіцька сільська рада, друге місце виборола Міловська селищна рада. Замикає трійку лідерів Новострільцівська сільська рада.
Серед підприємств та організацій першими стали військовослужбовці військової частини А-0523, на другому місці – прикордонники. Третє місце дісталося працівниками відділення Ощадбанку. Вітаємо призерів фестивалю!
Веселі посмішки, лагідні слова та побажання, щедрі частування і гостинність, сміх, танці та спів – це все наша Міловщина, і душа її – привітна, щедра і весела!