Прес-центр27 лютого 2019, 10:02

Голова райдержадміністрації Артур Король провів зустріч з громадськістю Морозівської сільської ради щодо створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу

26 лютого 2019 року, в приміщенні Морозівської сільської ради відбулася друга зустріч громадян - власників корів з головою райдержадміністрації Артуром Королем і начальником управління агропромислового розвитку та земельних відносин райдержадміністрації Іриною Великоцькою – Прищепою щодо створення сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу на території села Морозівка та прилеглих сіл Водянолипове, Шелестівка та Зоринівка.

На зустріч, на прохання жителів, було запрошено представників ТОВ «Марківський сирзавод».

Вкотре очільник району наголосив, що сільське господарство в цілому та особисті господарства громадян є основою розвитку району, що районне керівництво, дбаючи про добробут населення та зайнятість громадян, бачить перспективним розвиток саме кооперативного руху, організація кооперативу в таких віддалених і малонаселених селах, як Водянолипове, Шелестівка та Зоринівка є першим кроком до підвищення рівня життя мешканців.

Ірина Великоцька-Прищепа також наголосила на тому, що створення кооперативу дає громадянам можливість участі, як в державних програмах підтримки сільськогосподарського виробництва так і можливість на безповоротній основі залучати кошти Міжнародних організацій та фондів для свого розвитку.

Дуже змістовним був виступ представників ТОВ «Марківський сирзавод», які наголосили на своїй готовності підтримки кооперації на території району, як матеріально так і юридично.

Проте сумніви громадян щодо всього нового, які притаманні жителям Міловського району, були підживлені «красномовною» промовою ще однієї особи, яка була присутня на зборах та представилася, як представник Біловодського маслосирзаводу. Навіть наголошення на те, що на сьогодні перевізник (збирач молока) та Підприємство яке ним представлене не має з громадянами і з сільською радою, як декілька років назад, договору, що гарантує захист прав виробника, низька ціна на продукцію і ніяких перспектив на її підвищення не змогли спонукати людей до кроку в вперед.

Керівництво району дуже сподівається на те, що мудрість людей і віра в сої сили все ж таки зможе побороти страх перед новим.