Прес-центр22 cічня 2018, 18:01

Єднаймося заради України

Вже майже сто років 22-го січня наша держава відзначає День Соборності.  Історичним підґрунтям цієї дати стало проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році, і було ще одним проявом віковічного прагнення українців до своєї незалежності.
Урочистості до Дня Соборності України відбулися сьогодні, 22 січня 2018 року, на Міловщині. У райдержадміністрації міловчан зі святом привітали голова райдержадміністрації Артур Король та голова районної ради Юрій Кошута.
У своєму вітанні Артур Король зазначив, що 99 років тому, 22 січня 1919 р. у житті нашої держави відбулася подія великої політичної ваги – об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки та  утворення єдиної (соборної) Української держави.  І наша згадка  сьогодні про цю доленосну подію  – це своєрідний символ того, що ніколи в пам’яті українського народу не згасне велика ідея єдності та суверенності нашої  держави, як головної умови розвитку та процвітання  українського народу; це  підтвердження нерозривної єдності поколінь і невмирущості наших святинь.
Також Артур Станіславович нагадав про сумні події, що відбулися у цей день у 2015 році – після 242-х денної оборони українська армія залишила Донецький аеропорт.
Присутні вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.  
З нагоди свята та за особисті заслуги у сприянні реалізації на території району державної політики у сфері культури, збереження та подальший розвиток культурних традицій району, збереження історичних цінностей, відродження народної творчості та популяризації національних культурних звичаїв та обрядів, активну громадську діяльність грамотою Луганської обласної державної адміністрації було нагороджено Сіренко Олену Анатоліївну, викладача Міловської дитячої школи мистецтв, народного майстра декоративно-прикладного мистецтва Луганщини.