Прес-центр12 червня 2019, 14:06

Керівники музейних установ Донеччини, Луганщини, Харкова, Дніпропетровщини, Запоріжжя та Рівного вивчають міжнародний досвід сучасних музеїв у Польщі

Візит організований у партнерстві: Український інститут національної пам’яті та FUNDACJA LIDERZY PRZEMIAN в рамках Програми STUDY TOURS TO POLAND.

Зараз у Польщі проходять семінари для музейників, організовані Українським інститутом національної пам'яті та FUNDACJA LIDERZY PREMIAN в рамках програми STUDY TOURS TO POLAND участь у яких бере і представник нашого музею Світлана Подольська, директор Міловського районного краєзнавчого музею. Візит розпочався із покладання квітів до могили воїнів УНР на православному цвинтері Варшава-Воля.

Учасники семінару відвідали музей Варшавського повстання та музей POLIN, щільний графік розпочався семінаром від співтворця музею д-ра Павла Коваля, Інститут політичних наук Польської Академії наук.
Програма поїздки передбачає проходження низки семінарів від польських музейних експертів музеїв «складної пам’яті» на базі їх експозицій. Метою поїздки є дослідження феномену сучасного музею, його роль та місце у суспільстві як інституції пам’яті, отримання практичних знань зі створення концепції експозиції, проведення реекспозиції.