Прес-центр2 червня 2017, 13:06

Кожна дитина має право на свято

Захист прав і свобод дітей - є пріоритетним напрямком  діяльності органів прокуратури України, тому потребує ретельної уваги з боку держави та правоохоронних органів.
Міловський відділ Старобільської місцевої прокуратури завжди стоїть на стражі охорони дитинства. Здійснюючи покладені державою обов’язки, щодо захисту прав і свобод дітей, представництва інтересів держави у суді, Міловським відділом регулярно проводяться перевірки законності використання державних коштів, під час здійснення процедур закупівель товарів, робіт і послуг з організації харчування дітей, будівництва та ремонту.
Протягом минулого періоду 2017 року, Міловським відділом Старобільської місцевої прокуратури до суду спрямовано дві позовних заяви про зобов’язання Міловської селищної ради, привести у відповідність до вимог законодавства та норм безпеки дитячих ігрових майданчиків.
Зазначені позовні заяви, задоволені судом у повному обсязі, у зв’язку з чим селищною радою проведена необхідна робота, що була визначена у позовних вимогах.
Не меншої уваги потребують і малозабезпечені родини, родини в яких виховуються діти-сироти, діти позбавленні батьківського піклування, багатодітні родини. Для Міловського відділу Старобільської місцевої прокуратури вже стало традицією, кожного року з нагоди святкування Міжнародного дня захисту дітей, співробітники відділу вітають по декілька таких родин.
Цього року 1 червня не стало виключенням для нас. Тому наш робочий день розпочався з привітань сімей. Ми вже не вперше зустрілись з цими родинами та їх дітками, тому наша місія завершилась приємними спогадами та розмовами.