Прес-центр28 листопада 2018, 17:11

Максим Мартинюк назвав можливі ризики для АПК у зв’язку з введенням воєнного стану

У Мінагрополітики проаналізували можливі ризики, які несе для аграрної галузі ескалація конфлікту в Азовському морі та зумовлений нею режим воєнного стану в низці областей, введений з завтрашнього дня в Україні. Перелік ризиків з попередніми прогнозами та оцінками окреслив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк.

Він особливо підкреслив, що ризики продовольчого характеру для внутрішнього ринку, зокрема, для областей із ВС, відсутні.

«Пропозиція основних продуктів харчування значно перевищує прогнозований попит, а більшість областей, в яких введено воєнний стан, є профіцитними», - зазначив Максим Мартинюк.

Найбільш суттєвими є ризики для рибної галузі в зв’язку із невизначеністю щодо збереження стабільного і зрозумілого режиму риболовства в Азовському морі.

Вплив на можливість коливання глобальних цін Максим Мартинюк назвав мінімальним. Так, на вчорашній біржовій сесії коливання ціни на пшеницю були в межах 1%.

«Мінагрополітики готове долучитися до вирішення всіх питань, що можуть виникнути у учасників ринку в зв’язку із введенням воєнного стану, так само як і будь-яких інших», - резюмував перший заступник Міністра.

За інформацією прес-служби Мінагрополітики