Прес-центр8 липня 2020, 10:07

Майже 200 мільйонів спрямовано на реконструкцію 14 освітніх та спортивних об’єктів області за проєктом «Велике будівництво», – брифінг

Про відбудову закладів освіти та спортивної сфери у рамках реалізації ініціативи Президента України «Національний проєкт «Велике будівництво» на пресбрифінгу розповів заступник начальника управління капітального будівництва Департаменту будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування облдержадміністрації Роман Абраменко сьогодні, 7 липня.
Цей структурний підрозділ є замовником по 14 об’єктам будівництва: 7 шкіл, 4 стадіони та 3 дитячих садка.
Фінансування трьох об’єктів здійснюється за рахунок коштів місцевого бюджету, 11 – державного фонду регіонального розвитку.
Загальна кошторисна вартість об’єктів складає 197574,402 тис. гривень.
По 11 проєктам роботи було розпочато в попередні періоди, по 4 – у поточному році.
Спікер повідомив, що вже повністю завершено капітальні ремонти у яслах-садку № 4 по в смт Біловодськ та у Біловодському комунальному дошкільному навчальному закладі загального розвитку (ясла-садок №3) «Джерельце». Ці об’єкти вже введено в експлуатацію.
Завершення капремонту дитячого садка в с. Лиман Старобільського району заплановано до 1 вересня поточного року.
Щодо шкіл Роман Абраменко зазначив, що за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку та коштів місцевих бюджетів триває реконструкція (термомодернізація) загальноосвітніх шкіл №№ 5, 10, 13 в Сєвєродонецьку, № 14 в Лисичанську, в Бондарівській гімназії та Ліснополянській загальноосвітній школі Марківського району.
Роботи з реконструкції Сєвєродонецької школи № 5, Лисичанської № 14, Бондарівської гімназії та Ліснополянської школи Марківського району планується завершити до 1 вересня поточного року.
Виконання ремонтів по школам № 10 та № 13 в Сєвєродонецьку завершиться до кінця жовтня поточного року, оскільки фінансування з державного бюджету на ці об’єкти в повному обсязі надійде лише в жовтні-листопаді.
Також до кінця року планується добудувати зал спортивної гімнастики КУ ЛОФЦ «Олімп» в Кремінній.
Крім того, триває капремонт стадіону «Будівельник» в смт Новопсков та стадіону «Нива» в смт Станиця Луганська. Роботи по цим об’єктам завершаться в жовтні-листопаді поточного року.
Стадіон КЗ «Луганський обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус імені героїв Молодої гвардії» буде введено в експлуатацію до 1 вересня поточного року.