Прес-центр7 травня 2020, 16:05

Міловщина долучилася до обласної Інтернет-акції «Обитель-героїв» Чеузова Ганна Савелівна

Чеузова Ганна Савелівна народилась 7 грудня 1925 року в селі Гармашівка Кантеміровського району Вороніжської область. У 6 років її віддали на виховання бабусі в село Діброва, де пройшло її дитинство, шкільні роки і юність. Переживши жахіття окупації села, на весні 1943 року пішла до лав Рядянськоі армії.
18 років, пора мрій і кохання. Але юна дібровчанка Чеузова Ганна Савелівна, отримавши повістку, пішла захищати свою рідну землю. Спочатку потрапила у 200 запасний полк на навчання, а 21 серпня, прийнявши присягу, відправили  на місце несення служби, на війну. Замість легкої сукні – військова форма, замість високих підборів – армійські чоботи. Потрапляє Ганна Савелівна в медсанроту  I  Українського фронту 203 дивізії  610 полку. У складі цієї дивізії вона звільняла Україну. Дійшла До Німеччини, а потім Японія, Монголія. Війна закінчилося для Ганни Савелівни  3 вересня 1945 року. І лише у жовтні вона демобілізувалась. 21 добу добиралася до рідного дому.
З 1945 року вона працювала кухарем, готуючи смачні борщі для дорослих і школярів. У рідному селі вона зустріла своє кохання, вийшла заміж, виховала двох дітей, а потів онуки, правнуки та праправнуки.
Вітчизна нагородила Ганну Савелівну Орденом Вітчизняної  війни, Орденом за мужність, медалями за перемогу над Японією та Германією. Подяки за звільнення міста Банка – Штявиця,  за прикриття підступу до Братиславі, за оволодіння Маньчжурін  Чань – Чунь міста Мукден, Цицикар, Порт – Арту,  Даірен.
Сьогодні Ганна Савелівна так  і проживає в селі Діброва. сама не вірить, що їй 94 роки. Це поважний вік і нелегкий життєвий шлях. Односельці дуже її поважають.
Бажаємо Ганні Савелівні міцного здоров’я, мирного неба над головою, родинного затишку, щастя та злагоди!
 
Матеріали надані Дібровським сільським Будинком культури.