Прес-центр11 червня 2019, 14:06

Міловський МРВ ГУ ДСНС України У Луганській області інформує: Порядок заповнення фонду захисних споруд і перебування в ньому

З метою належної організації використання фонду захисних споруд за призначенням, своєчасного зайняття його населенням (працівниками), що підлягає укриттю населення, яке підлягає укриттю, прибуває до споруд фонду захисних споруд із засобами індивідуального захисту, дводобовим запасом продуктів у поліетиленовій упаковці (якщо їх закладення не передбачено в таких спорудах), а також найбільш необхідними речами. Забороняється приносити до споруд легкозаймисті речовини або речовини, що мають сильний запах, а також громіздкі речі, приводити тварин.

Заповнювати споруди фонду захисних споруд необхідно організовано, без паніки.

 Особи, які укриваються, повинні виконувати вказівки командира і особового складу формування з обслуговування захисної споруди щодо перебування у споруді, надавати їм необхідну допомогу. Прибирання приміщень споруди проводиться двічі на добу.

 У споруді забороняється курити, шуміти, запалювати без дозволу гасові лампи, свічки, не допускається пересування приміщеннями без особливої потреби, необхідно дотримуватися дисципліни, якнайменше рухатися. Необхідно організувати позмінний відпочинок людей на місцях, обладнаних для лежання. Для повноцінного відпочинку дозволяється тримати в споруді або брати із собою легкі підстилки і невеликі подушки з поролону, губчастої гуми або іншого синтетичного матеріалу.

 Вихід із споруди здійснюється в разі надходження інформації про відсутність небезпеки (після уточнення обстановки в районі споруди), а також у випадках вимушеної евакуації в порядку, встановленому командиром (відповідальною особою). Вимушена евакуація зі споруди фонду захисних споруд проводиться в разі:

 1) пошкодження споруди, що виключає подальше перебування в ній осіб, які укриваються;

 2) затоплення споруди;

 3) пожежі в споруді та утворення в ній небезпечних концентрацій шкідливих газів;

 4) досягнення граничних параметрів внутрішнього повітряного середовища.