Прес-центр29 листопада 2018, 11:11

На Міловщині пройшов науково-практичний семінар вчителів зарубіжної літератури та російської мови

28 листопада 2018 року у Міловській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів зарубіжної літератури та російської мови. Засідання відбулося у формі практичного семінару «Партнерська педагогіка на уроках зарубіжної літератури та російської мови як одна з основних форм співробітництва учасників освітнього процесу», який складався з двох частин: теоретичної та практичної.

Багато корисних теоретичних питань підняли у своїх доповідях-презентаціях Хриптулова І.В. (Новострільцівський НВК), яка розкрила тему «Нова українська школа. Педагогіка партнерства». Діяльність педагогів-новаторів ХХ століття висвітлила у своєму виступу Коломієць Л.І. (Мусіївський НВК). Особливий інтерес педагоги проявили до спадщини В.Сухомлинського, ідеї якого у своїй праці використовує Новікова Л.В. (Морозівська ЗОШ І-ІІІ ступенів). Вона вважає цього видатного педагога і його спадщину сучасною. Ліна Валентинівна поділилася власними наробками з цієї проблеми.

Керівник районного методичного об’єднання Варнакова С.М. підвела підсумок і надала поради вчителям щодо успішного використання спадщини В.Сухомлинського та правил життя у колективі.

Дуже глибокою і цікавою була презентація теми Святополк Л.В. (ОНЗ «Міловська гімназія») «Використання інтерактивних методів та прийомів на уроках зарубіжної та української літератур». Крім того вчителька провела з учасниками семінару інтерактивні вправи.

Бабич В.І. (Новострільцівський НВК) у своєму виступу-презентації поділилась досвідом використання комп’ютерних і цифрових технологій на уроках зарубіжної літератури та російської мови.

Корисними були виступи-презентації практичного психолога Міловської ЗОШ І-ІІІ ступенів Суслової С.В., презентації Рубанової Г.І. (Зориківська ЗОШ І-ІІІ ступенів) та Коваленко М.В. (Микільска ЗОШ І-ІІІ ступенів) з проблеми педагогіки партнерства.

У роботі семінару взяли участь методисти РМК Мірошник Л.В. і Лисенко З.М., які привітали учасників заходу, побажали натхнення і результативності у нелегкій праці вчителів. Вони підкреслили, що основне у роботі педагогів – не зупинятися на досягнутому, враховуючи вимоги сучасної української школи.