Прес-центр29 листопада 2019, 13:11

На Міловщині відбулась зустріч педагогічних працівників району з представниками Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства

28 листопада 2019 року в Міловському районі відбувся районний семінар-практикум для педагогічних працівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти за участю представників Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

Зустріч розпочалася урочистим відкриттям. Учасників семінару привітали начальник відділу освіти Міловської РДА Ольга Великоцька та заступник директора ЛОЦДЮТК Борис Губанов, якій нагородив Рій «Сокіл» Міловського району грамотою Департаменту освіти і науки за зайняте III місце у змаганнях «Метання гранати» ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Під час теоретичної частини семінару обговорювалися питання щодо організації, підготовки та проведення І (районного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Розглядалися типові правила та умови організації проведення таборувань під час шкільного, І (районного) етапів Гри, питання щодо Всеукраїнського заочного конкурсу звітів про роботу роїв та обговорювали Положення про Всеукраїнську дитячо-юнацьку військово-патріотичну гру «Сокіл» («Джура»).

Друга частина складалася з туристської підготовки учасників, її практичного відпрацьовування. Учасники вчилися в’язати вузли, надання до медичній допомозі постраждалому. Демонструвалися вправи на долання смуги перешкод за допомогою професійного спорядження пішохідного туризму. Зустріч пройшла дуже жваво, активно велась дискусія з питань, які найбільш турбували вчителів у підготовці шкільної команди до Гри.

Висловлюємо подяку представникам Луганського обласного центру дитячо-юнацького туризму і краєзнавства за плідну співпрацю та проведення заходу.