Прес-центр16 липня 2019, 16:07

На Міловщині відбулось урочисте відкриття підрозділу місцевої добровільної пожежної команди

Одним із важливих напрямків діяльності, що довели свою ефективність у справі захисту населення і територій від пожеж та інших надзвичайних подій в сільській місцевості, є створення нових та модернізація існуючих підрозділів місцевої пожежної охорони.

Поява таких підрозділів, – завжди значуща й непересічна подія не лише для загальної системи цивільного захисту а й безпосередньо для мешканців сільських населених пунктів, особливо для тих, хто проживає у населених пунктах, віддалених від місць дислокації пожежно-рятувальних частин ДСНС.

Тож сьогодні, 16 липня, в Міловському районі, на базі Микільської сільської ради, відбулося урочисте відкриття підрозділу місцевої добровільної пожежної команди (МДПК). У відкритті прийняли участь начальник Головного управління ДСНС України у Луганській області полковник Михайло Пшик, начальник управління з питань цивільного захисту Володимир Мірошниченко, заступник начальника управління – начальник відділу планування, координації дій у надзвичайних ситуаціях та моніторингу техногенної і природної обстановки Юрій Кульшай, перший заступник, виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації Віталій Рукавіцин, голова Міловської районної ради Юрій Кошута, начальник Міловського місьрайонного відділу ДСНС України у Луганській області підполковник Іван Іванюк, голови об’єднаних територіальних громад Марківського, Біловодського та Білокуракінського районів, гості та мешканці села Микільське.

Вітаючи вогнеборців з початком нелегкої та вкрай важливої роботи, гості побажали їм впевненості при виконанні службових обов‘язків, та задоволення від важливої справи, яка відтепер пов‘язана з їхньою долею, зазначивши актуальність та необхідність даної проведеної роботи.

Головним управлінням ДСНС України у Луганській області, для створення Микільської місцевої добровільної пожежної команди, був виділений пожежний автомобіль ЗиЛ – 131, АЦ – 40. Також було придбане необхідне знаряддя, оснащення та спецодяг, відремонтована будівля пожежного депо. Членам місцевої добровільної пожежної команди, начальником ГУ ДСНС України у Луганській області були урочисто вручені посвідчення пожежних.