Прес-центр22 червня 2020, 12:06

На Міловщині вшанували світлу пам'ять мільйонів людей, життя яких обірвала Друга світова війна

22 червня, з нагоди відзначення Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, на Міловщині вшанували світлу пам'ять мільйонів людей, життя яких обірвала Друга світова війна. Ми в неоплатному боргу перед синами і дочками України, юність яких жорстоко обірвала війна. Низько вклоняємося подвигу тих, хто ціною власного життя, проявляючи героїзм, сміливість та відвагу, зуміли врятувати світ від нацистського поневолення.
Голова Міловської районної державної адміністрації Віталій Рукавіцин, голова Міловської районної ради Юрій Кошута, Міловський селищний голова Павло Лукянцов та представники районної ветеранської організації вшанували пам’ять воїнів, які загинули в жорстоких боях та ціною власного життя відстояли Україну від ворога, поклавши квіти до братської могили меморіального комплексу «Україна – визволителям».
Меморіальний комплекс – знакове місце для усіх міловчан. Збудований він у 1972 році на честь визволення першої п'яді української землі – селища Мілове – від нацистів. Адже саме з нашого селища у січневу пору далекого 1943 року почалася битва за свободу України, яка переможно завершилася у жовтні 1944 року на Закарпатті.
 
Вічна пам'ять загиблим, честь і слава живим героям! Слава Україні!