Прес-центр18 листопада 2019, 14:11

На Міловщині завершились тренінгові навчання директорів, заступників директорів з навчально-виховної та науково-методичної роботи закладів загальної середньої освіти

У Міловському районі завершилось навчання керівників закладів загальної середньої освіти відповідно до Концепції «Нова українська школа». Заняття проводились згідно Типової освітньої програми з підвищення кваліфікації керівних кадрів закладів загальної середньої освіти, мета якої - модернізувати управлінські компетентності керівників шкіл для ефективного управління в умовах освітніх реформ. Керівник закладу повинен швидко адаптуватись до освітніх умов, формувати ефективну й дієву управлінську команду, якісно керувати освітнім процесом, розбудовувати внутрішню систему якості освіти, уміти взаємодіяти з учасниками освітнього процесу.

Активна та плідна робота сприяла удосконаленню умінь директорів, заступників директорів з навчально-виховної та науково-методичної роботи працювати з дорослою аудиторією; створювати освітнє середовище, відповідно до Концепції «Нова українська школа», з урахуванням індивідуальних потреб учнів, зокрема дітей з особливими освітніми потребами; використовувати правову й управлінську компетентність для ефективного управління закладом освіти в умовах Нової української школи; оформлювати документацію щодо управлінських рішень і класифікувати документи закладу загальної середньої освіти. Саме тому всі навчальні заняття проводились в активній тренінговій формі з використанням інтерактивних вправ, моделювання ситуацій, ділових ігор на засадах толерантності та партнерства.

Сподіваємося, що отримана інформація допоможе директорам та завучам переосмислити рівень управлінсько-методичної діяльності відповідно до вимог Концепції «Нова українська школа». За підсумками навчання учасники отримали сертифікати встановленого зразка.