Прес-центр17 вересня 2018, 12:09

На Міловській землі пройшли XVIII-і обласні літні сільські спортивні ігри серед збірних команд районів «Луганщина – 2018»

У суботу, 15 вересня 2018 року, Міловщина гостинно зустрічала учасників XVIII-х обласних літніх сільських спортивних ігор серед збірних команд районів «Луганщина – 2018». Понад 600 спортсменів з 12 районів Луганської області з'їхалися на спартакіаду поборотися за звання найсильніших та найшвидкіших.
Слід зазначити, що міловчани заздалегідь готувалися до змагань такого рівня. Понад 2 млн. грн виділено з обласного та районного бюджетів для проведення ремонтних робіт на районному стадіону «Будівельник». Було здійснено реконструкцію центральної глядацької трибуни, прокладено 250 м. підземних електрокомунікацій, побудовано дві додаткові волейбольні площадки з синтетичним покриттям. Розпочалися роботи з оновлення системи водопостачання стадіону.       
Яскравим виступом артистів Луганського обласного козачого кінного театру та ансамблю пісні і танцю «Радани» Луганської обласної філармонії розпочалася урочиста церемонія відкриття спортивних ігор. Вітання учасникам заходу від голови Луганської облдержадміністрації Юрія Гарбуза передав його заступник Геннадій Іваненко та побажав командам удачі і нових впевнених перемог. Також присутніх привітали начальник управління молоді та спорту облдержадміністрації Антон Волохов і голова громадської організації «Луганська територіальна організація Всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос» Агропромислового комплексу України» Анатолій Бєлік.   
По завершенню церемонії нагородження обласними відзнаками спортсменів та ветеранів спорту Луганщини головний суддя змагань Ігор Світличний ознайомив усіх із складом суддівської бригади та порядком проведення змагань.
Цьогоріч команди змагалися у наступних видах спорту – міні-футбол, волейбол, шашки, шахи, настільний теніс, гирі, армреслінг. Після нелегкої боротьби, якій не завадила сильна злива, визначилися фіналісти змагань.
Так, за результатами загальнокомандного заліку переможцем XVIII-х обласних літніх сільських спортивних ігор серед збірних команд районів «Луганщина – 2018» стала збірна команда Старобільського району. Друге місце вибороли спортсмени з Новопсковського району. Бронзовим призером спартакіади стала команда Біловодського району. До п'ятірки лідерів також увійшли команди з Кремінського (4-е місце) та Міловського (5-е місце) районів.
Переможців ігор привітав голова Міловської райдержадміністрації Артур Король зазначивши, що саме культура та спорт є тими чинниками, що об'єднують людей, адже вони дають емоції, адреналін, сльози, радість та гордість за перемогу земляків.
Вітаємо призерів і учасників змагань та бажаємо подальших спортивних успіхів, впевненості у своїх силах, міцного командного духу!