Прес-центр28 лютого 2018, 14:02

На шляху реалізації Концепції «Нова українська школа»

           В Міловському районі розпочата робота щодо підвищення кваліфікації педагогічних працівників початкової школи відповідно до реалізації Концепції «Нова українська школа». Підготовка 11 вчителів початкових класів, які будуть навчати учнів 1-х класів у 2018–2019 навчальному році, та 11 заступників директорів з навчально-виховної роботи  буде здійснюватись в очному форматі протягом 3-х сесій відповідно до затвердженого ректором Луганського ОІППО та узгодженого Департаментом освіти і науки ЛОДА регіонального плану-графіка.

          Підвищення кваліфікації розпочалося з першої очної настановчої сесії  «Сучасний вчитель як провідник змін», яка була проведена тренером Пушкарською Л.М. – вчителем Морозівської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Під час заняття розглянуті питання актуальності й змісту реформування загальної початкової освіти  на засадах Концепції Нової української школи, особливості розвитку дітей 6-7 річного віку, нові професійні ролі і завдання сучасного вчителя, проект нового Державного стандарту початкової освіти. Учасники тренінгу опанували практичні аспекти впровадження компетентнісного, особистісно орієнтованого та діяльнісного підходів, принципу дитиноцентризму й нових ролей педагога з урахуванням особливостей сучасних першокласників.

        На заняттях панувала тепла і приємна атмосфера, учасники мали можливість  розкритися творчо та різноманітно, поспілкуватися з колегами.