Прес-центр15 листопада 2017, 16:11

Норвезька рада у справах біженців (NRC) продовжує надавати допомогу внутрішньо переміщеним особам

Питання надання юридичної допомоги внутрішньо переміщеним особам розглядалося сьогодні, 15 листопада 2017 року, в райдержадміністрації під час зустрічі першого заступника голови райдержадміністрації Віталія Рукавіцина та керівника юридичного напрямку Норвезької ради у справах біженців по Станиці Луганській Світлани Подколзіної.
Світлана розповіла, що Норвезька рада у справах біженців (NRC), яку вона представляє, в рамках програми «Інформування, консультування та правова допомога» (ICLA) надає правові інформації, консультації та допомогу внутрішньої переміщеним та іншим постраждалим від конфлікту особам. Програма покликана допомогти вимушеним переселенцям реалізувати свої права та свободи, долати юридичні перешкоди шляхом підвищення рівня правової обізнаності, покращити доступ до правосуддя тощо. Усі послуги в рамках програми надаються безкоштовно.
Центри правової допомоги NRC розташовані у Луганській (м. Сєвєродонецьк і смт Станиця Луганська) та Донецькій областях (м. Краматорськ), фахівці яких, у разі необхідності, допоможуть заповнити бланки документів для взяття на облік ВПО, отримання дозвільних документів на проїзд (перепусток), відновлення пошкоджених, втрачених документів, а також інших проблемних правових питань.
Завершуючи зустріч, учасники домовилися про подальшу співпрацю та проведення спільних інформаційних заходів у цьому напрямку.