Прес-центр6 липня 2020, 15:07

Новострільцівський сільський Будинок культури – центр місцевої активності громади

Новострільцівський сільський Будинок культури є закладом культури, діяльність якого спрямована на формування нового культурно-мистецького середовища та створення умов для розвитку творчих здібностей всіх верств населення.
         Очолює заклад ініціативна, наполеглива, цілеспрямована Ірина Кононенко. В Будинку культури діють: вокальний жіночий ансамбль «Берегиня», танцювальні колективи «Натхнення», «Чарівність», «Джерело». театральний гурток «Маска». Створено клуб за інтересами «Селяночка», який об’єднує активних, ініціативних жінок. Також нещодавно розпочав свою діяльність клуб за інтересами «Стрілецький степ».
         Працівники закладу – це колектив однодумців, які спільно працюють в одній команді, втілюють в життя свої творчі ідеї.
         Колективами художньої самодіяльності систематично проводяться концерти, театралізовані вистави, вечори відпочинку.
         Аматорські колективи Будинку культури активно приймають участь в конкурсах, фестивалях районного та обласного рівнів, постійно займають призові місця. Так заклад двічі ставав переможцем районного огляду-конкурсу самодіяльної народної творчості «Мій край – моя земля».
         За підтримки депутатського корпусу районної ради на чолі з Юрієм Кошутою, голови райдержадміністрації Віталія Рукавіцина за останні два роки значно покращилася матеріально-технічна база закладу. З районного бюджету виділено кошти на придбання сценічних костюмів та взуття, радіо мікрофонів, жалюз. Здійснено поточний ремонт даху дискозалу, глядацької зали, заміну вікон та дверей; в кімнатах встановлено електроконвектори, відновлено освітлення. У червні місяці поточного року придбано новий одяг сцени. За два роки з районного бюджету залучено 396,4 тис. грн. З бюджету сільської ради – 7,3 тис. грн. Голова Новострільцівської сільської ради Людмила Мельничук активно підтримує заклад, по мірі можливості надає всіляку допомогу.
         На сьогодні сільський Будинок культури знаходиться в гарному стані. Директор Ірина Кононенко, завдяки своїй наполегливості та цілеспрямованості, вирішує господарські питання. Активну участь в творчій роботі закладу здійснюють художній керівник Любов Величко, керівник гуртка Дмитро Чеча. Територія закладу завжди охайно доглянута прибиральницею Ганною Шиян.
            Діяльність сільського Будинку культури – це частка української духовної скарбниці, розвитку народної творчості, відродження і збереження народних звичаїв і обрядів, створення як найцікавіших дозвіллєвих програм.