Прес-центр18 жовтня 2017, 14:10

Обговорюємо пенсійну реформу

Про реалізацію законів України про пенсійну реформу розповіла сьогодні, 18 жовтня, на нараді з обговорення пенсійної реформи заступник начальника Біловодського об’єднаного Управління Пенсійного фонду у Луганської області Тетяна Плясуля.
3 жовтня 2017 року Верховна Рада України прийняла пенсійну реформу, яка передбачає осучаснення пенсій з жовтня і підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років з 1 січня 2018 року.
Реформа передбачає осучаснення пенсій шляхом перерахунку з 1 жовтня 2017 року з використанням єдиного показника середньої зарплати, який застосовується для призначення пенсії у цьому році.
Законом передбачено збільшення максимальної суми, з якої сплачується єдиний соціальний внесок, до 15 мінімальних заробітних плат ( на сьогодні – 48 тис. грн.). При цьому розмір ставки єдиного соціального внеску змінюватися не буде.
Під час призначення пенсії у 2018 році коефіцієнт вартості року страхового стажу становитиме 1, використовуватиметься показник середньої зарплати за два останні роки, а з 2019 року – показник середньої заробітної плати за три останні роки.
Ще закон передбачає впровадження з 1 січня 2019 року накопичувальної системи загальнообов'язкового пенсійного страхування.    
Тетяна Миколаївна поінформувала, що усім отримувачам пенсій у районі буде надіслане інформаційне повідомлення про зроблений перерахунок розміру пенсії.
Актуальну інформацію, що стосується питань призначення та виплати пенсій, можна отримати, зателефонувавши на гарячу телефонну лінію Біловодського об’єднаного Управління Пенсійного фонду у Луганської області по Міловському  району - (06465)2-16-39.