Прес-центр8 листопада 2019, 14:11

Пишемо разом: напередодні Дня української писемності та мови міловчани писали Всеукраїнський диктант національної єдності

До Дня української писемності та мови Українське радіо проводить щорічну акцію "Всеукраїнський радіодиктант національної єдності". Тож сьогодні, 8 листопада, працівники Міловської райдержадміністрації, учні та вчителі загальноосвітніх шкіл району долучилися до написання Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Акцію з написання Всеукраїнського диктанту національної єдності Національна радіокомпанія України (НРКУ) започаткувала ще у травні 2000 року, з нагоди Дня перепоховання Тараса Шевченка і Дня рівноапостольних Кирила та Мефодія. Відтоді щороку цього дня українці – від великого до малого – можуть взяти участь у написанні радіодиктанту та з’ясувати, наскільки добре знають рідну мову, а ще – продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, хто хоче, щоб українці говорили українською мовою і зберегли її для нащадків. Радіодиктанти рідної мови існують в багатьох країнах світу, зокрема Польщі, Китаї, Франції.

Традиційно текст радіодиктанту складає і читає в ефірі Українського радіо доцент Київського університету імені Бориса Грінченка, автор підручників і посібників із української мови, теле- і радіоведучий Олександр Авраменко. Цього року автор вніс у текст кілька елементів на перевірку нової редакції чинного правопису.

Автори безпомилкових диктантів отримають заохочувальні призи. Додатково буде оголошено конкурс на найкращі твори про написання диктанту (для тих, хто віддає перевагу традиційному листуванню). Твір із диктантом треба надіслати поштою протягом 3-х днів (штемпель 8, 9, 10 листопада) на адресу: 01001, Київ, Хрещатик, 26 (помітка "на конкурс"). 10 найкращих робіт будуть нагороджені заохочувальними призами.